Daniel Tyrrell Landscapes | hawthorn 3
15919
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15919,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Small yard becomes shady oasis

This inner suburban garden in Hawthorn had been left to disolve into a waste land after a small rear extension. With a rear garage on the cards it seemed the perfect opportunity to create a well designed garden space from a clean slate. The site had it’s logistical issues of height difference from the back door to the garage. This was to be intertwined into a small usable space with a mass tiered ever green hedging. Timber decking used to form the steps and a built in lounge, removing clutter and maximising space for play. Random bluestone paving was selected as a softer less structured material with a timeless elegance. Overhead pleached plane trees help to form a play on light, while a timber batten screen conceals the garage.

Date

December, 2015

Category

featured